ViVa pro studenty

Školení jsme tentokrát dali úplně jiný směr. Po delší linii těch, která organizujeme buď ve spolupráci s některým   z našich dodavatelů, nebo samostatně pro architekty a prodejce, na řadu přišli konečně i studenti. 

Právě jedno takovéto se u nás konalo 3. 11. 2015 pro budoucí projektanty ze Slovenské technické univerzity.

Studentů se ujal kolega Martin Grebeči, který je v představování našich produktů a jejich fungování či montáže, zdá se, vařený – pečený. Školení sestávalo z mnoha názorných ukázek právě zapojování baterií. V našem Slovenské showroomu máme vystavené všechny typy montáže umyvadlových baterií. Ať už je to stojánková montáž na umyvadlo, stojánková montáž za umyvadlovou mísou, nebo podomítková montáž.

Po ukázkách montáží měli studenti možnost seznámit se i s různými typy ovládání baterií. Kromě klasických pákových to byly baterie s ovládáním na joystick, termostatické baterie, ale i nové typy ovládání tlačítkem.

Jednou z praktických rad, jaké studenti dostali, bylo všímání si průtoku vody hlavové či ruční sprchy. Výběr hlavové sprchy, která má velký průtok za minutu, s sebou přináší otázku, jaký odtok do sprchového koutu namontovat, aby stihla voda odtékat.

V naší zkušebně mohli studenti vidět různé sestavy využití podomítkových baterií. Ať už to byla sestava při napojení na podomítkové těleso sestávající z pákové podomítkové vanové baterie , která ovládala hlavovou a ruční sprchu.

Dále sestava termostatické baterie namontované na podomítkové těleso, která spolu s ovládacím ventilem obsluhovala i hlavovou sprchu, i ruční sprchu a výtok do vany.

Třetí sestavou bylo využití podomítkového tělesa spolu s pákovou baterií, která ovládala napouštění do vany přes odpad a sprchu.

Tato část byla pro studenty asi nejzajímavější. Názorně ukazovala zapojení nacházející se pod omítkou. Ačkoli není viditelné, o to důležitější je správné navržení a správná montáž, aby později nedocházelo k odstraňování obkladů, opravě a následně opětovnému obkládání.

Další, neméně zajímavou, byla ukázka průřezu žlabu a vysvětlení fungování zápachové uzávěrky. Vysvětleny byly i funkce vršků a kartuší.

Několik hodin, během nichž studenti získali informace právě z praktických ukázek fungování baterií, přineslo množství otázek a odpovědí. Ne poprvé jsme se setkali s paní doc. Ing. Janou Peráčkovou, PhD. a jejími studenty a těšíme se na další spolupráci. Nic víc nám nedělá větší radost, než možnost posouvat hranice mladých lidí a poskytovat jim kvalitní informace.  

Více fotek si můžete prohlédnout v naší galerii na facebooku.

© viva-in.cz 2024, běží na systému sellio od vibration.sk